Hopp til hovedinnhold

Air Liquide innvier pilotprosjekt for produksjon av karbonfri hydrogen i Danmark

Air Liquide og deres partnere innviede den 3. september HyBalance, et pilotanlegg for produksjon av karbonfri hydrogen i Hobro, Danmark. Anlegget fremstiller hydrogen ved hjelp av elektrolyse-teknologi og gjør det mulig å balansere el-nettet og lagre overskuddselektrisitet i hydrogenform til bruk i industri og transport. Prosjektet, som startet i 2016, ledes av Air Liquide-gruppen, og har mottatt støtte fra det europeiske offentlig-private partnerskapet Fuel Cells & Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) samt det danske EUDP* programmet.

Som del av dette prosjektet har Air Liquide utviklet, bygget, og driver nå anlegget som produserer hydrogen fra vannbasert elektrolyse, i tillegg til fyllestasjonen som forsyner kunder som får hydrogenlevering med lastebil. Elektrolyseanlegget, som har en kapasitet på 1.2 MW, gjør det mulig å produsere rundt 500 kg hydrogen om dagen uten utslipp av CO2. I tillegg til industrielle kunder, vil hydrogenet som produseres brukes til å forsyne nettverket av fem hydrogenstasjoner som er installert og operert av Copenhagen Hydrogen Network (CHN), et datterselskap av Air Liquide i Danmark.

Danmark er et foregangsland når det kommer til å integrere fornybar energi i den nasjonale energimiksen, og 40% av landets elektrisitet er i dag produsert av vindturbiner. Ved å kompensere for svingninger i produksjonen av fornybar energi, tilbyr hydrogen en løsning på lagring av overskuddselektrisitet for å møte utfordringene ved overgangen til fornybar energi.

François Darchis, Senior Vice-President og medlem av Air Liquide Group Executive Committee med ansvar for Innovation, sier: “Hydrogenenergi har et enormt potensiale til å støtte energiomstillingenn. Air Liquide er stolte over å være en del av HyBalance-projektet. Prosjektet bidrar også til vårt mål om utvikling av teknologier som reduserer utslipp av drivhusgasser i kampen mot klimaendringene.”

Les pressemelding her


KONTAKT

Corporate Communications
Caroline Brugier
+33 (0)1 40 62 50 59
Christel des Royeries
+33 (0)1 40 62 58 49

Air Liquide Hydrogen Energy Communications
Dominique Lecocq
+33 (0)4 76 43 64 97
+33 (0)6 25 84 58 92

Adresse

Drammensveien 64B, 3050 Mjøndalen

Telefon

32 27 41 40