Hopp til hovedinnhold
Argon

Argon

Beskyttelsesgass for mange industriprosesser

Bruk av argon

Argon brukes som beskyttelsesgass i en rekke ulike industriprosesser, for eksempel innen stål- og metallbearbeiding, produksjon av bildeler, elektronikk, næringsmiddelprosesser og i forbindelse med vinproduksjon. Argon brukes også ved produksjon av glødelamper og vinduer med doble glass. Air Liquide leverer agron og argonblandinger i ulike volumer og renheter.

Argon som beskyttelsesgass ved sveising og skjæring

Argon og argonblandinger brukes ofte som beskyttelsesgass ved sveising av aluminium, rustfritt stål, bronse og kobber (buesveising). Som beskyttelsesgass ved TIG-, MIG-, MAG- og plasmasveising samt rotbeskyttelse gir argon en inert atmosfære som hindrer oksidering og andre kjemiske endringer som er skadelige for sveisingen. Innenfor stålproduksjon fungerer argon som beskyttelse mellom flytende metaller og atmosfæren rundt dem.

Air Liquide leverer argon og argonblandinger under produktnavnet ARCAL™ som omfatter fire bruksklare beskyttelsesgasser. De dekker stort sett alle typer sveising i alle situasjoner, og de er pålitelige, enkle i bruk og utformet for dine spesifikke behov og ytelseskrav.

Argon for laboratorier

ALPHAGAZ™ høyrent argon til bruk i laboratorier, for eksempel til kromatografi, nullstilling samt ulike former for analyser og prosesskontroll – gjør det enklere for deg å oppnå pålitelige og reproduserbare analyser.

Levering av argon

Air Liquide leverer ren agron og argonblandinger i ulike volumer og konsentrasjoner på gassflasker.

Trenger du gass i store mengder, kan vi levere den i flytende form med tankbil. Vi installerer da en egnet tank og fordamper med kontroll av gassforbruket.
Hvis du trenger argon på gassflasker, er disse utstyrt med en av våre moderne og smarte flaskeventiler, som inngår i den såkalte Top-familien, det vil si SMARTOPTM, ALTOPTM eller ALbeeTM.

Utstyr

Air Liquide tilbyr gassutstyr slik at du på sikrest mulig vis kan få gassen frem til stedet der gassen skal brukes, som i gassentraler eller uttaksposter.

Les mer om utstyr og gasstilbehør under Utstyr

Tjenester

Air Liquide tilbyr alle tjenestene du trenger for å kunne bruke gassene våre på en så sikker, effektiv og lønnsom måte som mulig.

Les mer om våre tjenester:

Adresse

Drammensveien 64B, 3050 Mjøndalen

Telefon

32 27 41 40