Hopp til hovedinnhold

Kjøleindustri og aircondition

Karbondioksid R-744 – miljøvennlig løsning for kjøle- og fryseanlegg

Et miljøvennlig kjølemiddel
Air Liquide tilbyr karbondioksid R-744, som er et miljøvennlig og naturlig kjølemiddel med fremragende termodynamiske egenskaper, lavt energiforbruk samt minimal GWP*. Karbondioksid R-744 er blant annet velegnet i kjølesystemer innenfor industri og kommersiell kjøling, kontrollert atmosfære og fryselager samt til transportfartøy og mobilt klimaanlegg. 

Vi ser CO2 R-744 som den fremtidige løsningen for mange kjøle applikationer. Endringer i lovverket betyr at tidligere kjølemidler forbys over tid og ved å aktivt velge et miljøvennlig produkt, kan du som forbruker bli involvert og beskytte miljøet.
*Global Warming Potential

Det skal være lett å gjøre det riktige!
Vi tilbyr flere forskjellige leveringsmuligheter for karbondioksid R-744, som gassflasker, batterier, tanker og bulkleveranser, avhengig av hvor mye gass du har bruk for. Du kan kjøpe gass direkte fra oss eller fra en av våre forhandlere i nærheten av deg.

Nitrogen til trykktest og lekkasjesøk

Nitrogen er den mest alminnelige gassen som brukes til trykktesting og lekkasjesøk. Air Liquide tilbyr ALbee Cool/Nitrogen, som er spesielt utviklet til HVAC-markedet (Heating, Ventilating, Air conditioning). Dette er en fleksibel kjøpeflaske med et arbeidstrykk på 0-50 bar, beregnet til trykktesting, lekkasjesøking, skylling og lodding. Gassflasken har innebygd høytrykksregulator og er utstyrt med ¼ tomme SAE-tilslutning. 

Hvis du har bruk for større mengde gass og har mulighet til å bruke mer enn 50 bar, kan gassflasker og batteriløsninger selvsagt leies hos oss.

Gassblanding med hydrogen til lekkasjesøk

En alminnelig gassblanding til lekkasjesøk er 5% hydrogen (H2) i nitrogen (N2). Den er hverken brannfarlig, giftig eller miljøfarlig. Om du bruker egnet lekkasjesøk utstyr, kan du finne betydelig mindre lekkasjer med denne blandingen, sammenlignet med hvis du bruker ren nitrogen eller lekkasjesøkespray. Siden hydrogen er et meget lite molekyl, kan man fort finne lekkasjer i et kjølesystem ved hjelp av en “sniffer”. Man kan finne meget små lekkasjer, mindre enn 5 gram pr. år. Gassblandingen er kompatibel med en standard nitrogen regulator.

Adresse

Drammensveien 64B, 3050 Mjøndalen

Telefon

32 27 41 40