Hopp til hovedinnhold

Gasser

Verdens ledende gassleverandør

Air Liquide er verdens ledende leverandør av gasser til industri, laboratorier, næringsmiddel og helse. I Norden jobber vi i en organisasjon der Sverige, Danmark, Finland og Norge er inkludert, noe som gjør oss i stand til å tilby deg et svært høyt servicenivå, selv over landegrensene.

Nedenfor kan du se en oversikt over de rene gassene vi leverer. Vi kan også levere et bredt utvalg av industrielle gassblandinger, skreddersydd for dine behov. Med over 100 års erfaring i bransjen er du garantert profesjonell, sikker service og spesialister som gir deg råd og veiledning når du har behov for det.

Velg den beste gassen for ditt behov

Du kan lese mer om de forskjellige gassene og deres bruksområder i oversikten nedenfor. Du kan også bruke vår gassguide, som gir deg mulighet til å velge ditt bruksområde for deretter å se en liste over nyttige gasser eller gassblandinger.

Vårt utvalg av rene gasser inkluderer acetylen, ammoniakk, argon, lystgass (nitrogenoksyd), helium, hydrogen, karbondioksid, luft, nitrogen og oksygen. Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål eller ønsker et uforpliktende tilbud på gassen du trenger.

Riktig gass gir høyere effektivitet

Som verdens ledende gassleverandør vet vi at riktig gass kan være avgjørende for produksjonen. Den rette gassen kan garantere mer produksjonstid, redusere kostnader, øke effektiviteten og øke operativ fleksibilitet. Dette betyr i det lange løp at du kan oppnå høyere produktivitet og dermed styrke bedriftens konkurranseevne.

Noen ganger er rene gasser det riktige valget og andre ganger er en gassblanding den optimale løsningen. Vi tilbyr en rekke spesialgasser som er utviklet på grunnlag av lang erfaring og innsikt i bransjen. Vi garanterer at våre spesialgassblandinger er effektive, trygge og stabile.

Bruk av gasser i industrien

Gass brukes i en rekke industrielle prosesser, for eksempel beskyttelsesgass i stål og metallbearbeiding, men også som reduksjonsgass og drivstoffgass. Selv om interessen har vokst de siste årene, er bruk av f.eks biogass i industrisektoren fortsatt begrenset.

Bilindustrien

I bilindustrien brukes argon til produksjon av bildeler. Gass brukes også til produksjon av lamper for frontlykter, blinklys og bremselys som ofte inneholder en blanding av argon og nitrogen. Noen spesialgasser brukes når man tester motorer og dekkfylling.

Legemiddelindustrien

Innenfor farmasøytisk industri og laboratoriesektoren brukes en rekke gasser til fremstilling av legemidler. Blant annet brukes karbondioksid til fremstilling av legemidler i pulverform og nitrogen for kjøling og pakking i inert atmosfære. Nitrogen er også en grunnleggende komponent i moderne farmasøytiske produksjonsprosesser.

Næringsmiddelindustrien

I næringsmiddelindustrien brukes store mengder gass i produksjons- og emballeringsprosesser. Næringsmiddelsgasser kan også inkluderes som additiver for å opprettholde produktkvaliteten. Vanlige næringsmiddelsgasser er karbondioksid og nitrogen. Karbondioksid brukes i drikkevarer som brus, øl og vin. Nitrogengass brukes til kjøling / frysing, emballering i modifisert atmosfære og ved transport av næringsmiddel.

Gasslevering

Air Liquide leverer gasser til industriell bruk i flytende form med tanker eller i mindre beholdere beregnet for flytende gass, på enkeltflasker eller i flaskebatterier. Vi tilbyr gasser med forskjellig renhet, konsentrasjon og volum. Når du behøver gass i store mengder, kan vi levere den i flytende form via tankbil til en forhåndsinstallert tank.

Utstyr

Air Liquide tilbyr gassutstyr slik at du trygt kan få gassen til det stedet den skal brukes, f.eks gassentral og uttakspost.

Les mer om utstyr og gasstilbehør.

Tjenester

Air Liquide tilbyr alle tjenestene du trenger for å kunne bruke gassen på en så sikker, effektiv og lønnsom måte som mulig.

Les mer om våre tjenester:

Sikkerhetsdatablad

Bli kjent med produktene ved hjelp av sikkerhetsdatabladene.

Filtrér
Adresse

Drammensveien 64B, 3050 Mjøndalen

Telefon

32 27 41 40