Hopp til hovedinnhold

Lystgass og helium skal kun brukes i helsevesenet og industrien

Lystgass og Helium fra Air Liquide skal kun brukes i industri og helsevesen.

Vi vet at lystgass av og til brukes til inhalering for å ruse seg og at helium brukes til inhalering for stemmeforvrenging. Som produsent og markedsfører av disse gassene vil vi ta vårt ansvar og informere om risikoene hvis man puster inn disse gassene.

Lystgass brukes i helsevesenet og industrien. Innenfor helsevesenet er lystgass et legemiddel og bruk av gassen til inhalering skal kun skje under tilsyn av medisinsk personell.

Å inhalere lystgass for å få en kortvarig rus er meget helsefarlig og man kan få alvorlige skader. Lystgassen erstatter oksygenet i lungene, noe som kan føre til at man mister bevisstheten, kveles eller i verste fall kan det ende med døden. Kun noen få inhaleringer kan være nok til å få permanente hjerneskader!

Helium brukes også i helsevesenet og industrien. Å inhalere helium til stemmeforvrenging er like farlig som i inhalere lystgass.

Les mer om helserisikoene ved inhalering av ulike gasser, både for å ruse seg og til stemmeforvrenging i sikkerhetsinformasjonen om lystgass og helium (PDF).

Ved spørsmål om helium og lystgass, kontakt gjerne Ronnie Hjulmand, Nordic Safety, security & IMS manager, telefon +45 23 40 39 94, eller email ronnie.hjulmand@airliquide.com.

Les mer om lystgass her.
Les mer om helium her.