Conservation sous atmosphère modifiée MAP

Fordelene med MAP gasspakking

MAP gir ikke bare en rekke fordeler knyttet til kvalitet og utseende på produktene, men også fordeler i forhold til salgs potensiale og logistikk:


 

Konserverer næringsmiddelets naturlige organoleptiske egenskaper

 

Økt holdbarhet

Grensen for langtids konservering multipliseres med 2, for produkter med betydelig vannaktivitet (>0,91), og med opptil 5 når vannaktiviteten er lavere.

 

Økt distribusjon: tilgang til nye markeder og lenger transport

Jo lenger holdbarheten er og jo lenger den mekaniske beskyttelsen til gassen produktet er pakket i er, jo bedre oppbevares produktet trygt under lange transporter.

 

Mer fleksibel næringsmiddelproduksjon

Den forlengede ferske holdbarheten fører til bedre fleksibilitet, med tanke på lagring på fabrikken og gjennom hele distribusjonskjeden.

 

Vi opprettholder dermed en perfekt synlighet av produktet som også får en utmerket presentasjon.

Den stramme filmen som produktet er pakket i, fremhever produktet på en perfekt måte og bevarer produktets farger, fasong og tekstur. Dermed får forbrukeren et attraktivt produkt. Atmosfæren som produktet er pakket i bevares, takket være den beskyttende og hermetiske emballasjen som begrenser mikrobiell kontaminering.

ALIGAL-gasser

SWE MAP building Air Liquide

ALIGAL er merkenavnet for våre næringsmiddelgasser og følger alle lokale forskrifter, samt oppfyller alle HACCP-krav. Våre næringsmiddelgasser er spesielt tilpasset for pakking i modifisert atmosfære og forbedrer egenskapene til hvert gassmolekyl.

MAP for næringsmidler, noen eksempler

Förpackning av ost

Tørrvarer
For tørr produkter, (nøtter, chips, pulveriserte produkter) er det anbefalt å fjerne oksygen fra luften og erstatte den med en inert gass for å forhindre oksidasjon av fettet i produktene. Det er ikke mulig å forutsi en mikrobiell utvikling, gitt graden av tørrhet. Når det gjelder tørr produkter som skal eksporteres, gjør bruken av CO2, (ren eller i en blanding) det mulig å begrense effekten av trykk i termiske eller barometriske variasjoner under transport, fordi den har stor løselighet i fett.

Oster, bake- og konditorvarer
For de fleste oster er hoved risikoen utviklingen av muggsopp. Men i noen tilfeller er de nødvendige, (Som f eks i hvite skalloster som camembert, revet ost o.l) der O2-innholdet må begrenses til 20 %. Er osten porsjonspakket med en gassblanding som har et betydelig CO2-innhold, er det mulig å pakke med flat emballasje.

Brød, bakevarer og kakedeig er også ofte utsatt for mikrobiell vekst. Bruk av CO2 i emballasjen er spesielt nødvendig fordi det er vanskelig å redusere rest-oksygeninnholdet i enkelte «porøse» produkter, (brød eller bakst) uten tilsetningsstoffer.

Kontrola temperatury w mieszałkach

Spekemat
De fleste tilberedte kjøttprodukter (med unntak av tørket kjøtt), så vel som tilberedte produkter, er svært følsomme for mikrobiell vekst. Det anbefales derfor å bruke karbondioksid, som bør blandes med nitrogen for å forhindre at pakken krymper.

Kjøttprodukter
Bruken av en gassblanding med høyere prosentandel O2, gjør det mulig å opprettholde eller forsterke den røde eller rosa fargen på enkelte kjøtt eller fjærfe produkter. Samtidig bidrar bruken av CO2 til å bremse utviklingen av mikroorganismer.

MAP

Frukt og grønnsaker
Ved pakking av frukt og grønnsaker brukes filmer med presis og selektiv permeabilitet, sammen med spesifikke gassblandinger basert på gassens respirasjonsfrekvens. Dette er en nødvendighet.

Fisk og sjømat
Her bruker vi gassblandingene N2/CO2. I noen tilfeller kan oksygen tilsettes for å forhindre utvikling av anaerobe mikroorganismer i fisk og skalldyr

Utvalgt E-bok (white paper)

MAP

E-bok: Gasspakking av næringsmidler (MAP)

Pakking med gass omfatter gassblandinger (vanligvis nitrogen, karbondioksid og oksygen) som gjør at emballerte næringsmidler holder seg betydelig lenger. Gasspakking gir nye muligheter for oppbevaring og transport av matvarene, og forlenger tiden produktene kan oppbevares i dagligvarebutikken.

Har du spørsmål vedrørende pakking av næringsmidler?

Fyll ut kontaktskjemaet vårt.