Hopp til hovedinnhold
Air Liquide i Norge inngår i Air Liquide-konsernet.

Om oss

Air Liquide i Norge inngår i Air Liquide-konsernet.

Air Liquide Norway AS er medlem av Air Liquide-gruppen. Sammen med våre søsterselskaper i Danmark, Sverige og Finland inngår vi i en felles nordisk organisasjon. Det gjør at vi kan tilby deg som kunde ressurser og svært god service, også over landegrensene.

Air Liquide i Norge inngår i Air Liquide-konsernet

Air Liquide er verdensledende leverandør av gasser, teknikk og tjenester for industri- og helsesektoren. Virksomheten er representert i 80 land, har ca 66 000 medarbeidere og over 3,6 millioner kunder og pasienter. Oksygen, nitrogen og hydrogen er små molekyler som er grunnleggende for alt liv, materie og energi. Disse gassene utgjør hjørnesteinene i Air Liquides vitenskapelige arbeid og har vært kjernen i konsernets virksomhet siden den ble grunnlagt i 1902.

Air Liquide Norway AS er medlem av Air Liquide-gruppen. Sammen med våre søsterselskaper i Danmark, Sverige og Finland inngår vi i en felles nordisk organisasjon. Det gjør at vi kan tilby deg som kunde ressurser og svært god service, også over landegrensene.

Vi hjelper deg å utnytte gassteknikkens unike muligheter på best mulige måte. Fra innledende behovsanalyse, testkjøring, installasjon og opplæring frem til en optimalt inntrimmet prosess. Vi tilbyr også en rekke tjenester, blant annet service og vedlikehold, tilpasset kundespesifikke behov.

Takket være våre strategisk plasserte produksjonsenheter, vår effektive transportorganisasjon og over 350 utsalgssteder leverer vi raskt og sikkert over hele Norden.

Vår ambisjon

Air Liquides ambisjon er å være bransjeledende ved hele tiden å levere høyeste kvalitet og bidra til et bærekraftig samfunn.

Vår strategi

Formålet med den kundefokuserte endringsstrategien vår er lønnsom og langsiktig vekst. Den bygger på virksomhetsoptimalisering, godt funderte investeringer, åpen innovasjon og en nettverksorganisasjon som omfatter alle selskapene våre.

Våre policyer

Les mer om Air Liquides policyer i Norge.

Les mer

Les mer om Air Liquide i Norden.

Safety first

En av hjørnesteinene i alle Air Liquide-selskap verden over, er sikkerhet. Både sikkerhet generelt, og spesielt sikker gasshåndtering. "Safety first" gjennomsyrer hele virksomheten vår, og står bokstavelig talt alltid øverst på agendaen; både ved interne møter, og i møter med deg som er kunde.

Les mer under Sikkerhet.

Innovasjoner

I Air Liquide-gruppen er strategien gjennomsyret av innovasjon. Vi fornyer stadig virksomheten og forutser de utfordringene som dukker opp på markedet, samtidig som vi åpner opp for nye markeder for å skape nye vekstmuligheter. Air Liquide utvikler også innovasjoner som gagner samfunnet ved å utforske nye teknologier for å møte behovene til våre kunder og pasienter.

Air Liquide-konsernets forskning omfatter blant annet bioressurser, elektronikk, membran, forbrenning med oksygen, prosesskontroll, logistikk, hydrogengass-energi.

Bærekraftig utvikling

Air Liquide tilbyr løsninger for industri- og spesialgasser, utstyr og tjenester som benyttes ved en rekke ulike applikasjoner som er designet for å beskytte miljøet; f.eks forurensning, vannbehandling og gjenvinning av avfall.

Les mer under Bærekraftig utvikling og Miljø.

Air Liquides historie i Norge

Det har skjedd en del siden franskmannen Georges Claude separerte luftens gasser for aller første gang. Her er noen viktige årstall i Air Liquides norske historie:

1902

 • Franskmannen Georges Claude klarer å separere luftens gasser fra hverandre
 • Air Liquide i Frankrike ble grunnlagt

1997

 • Air Liquide Norway ble stiftet

2000

 • 10 forhandlere

2004

 • Oksygenfabrikk, Odda

2006

 • 20 forhandlere

2007

 • Oppstart av oksygenfylling ved fyllestasjonen i Mjøndalen

2008

 • 30 forhandlere

2010

 • Hydrogenstasjon, Oslo

2011

 • Air Liquide Offshore opprettet som datterselskap til Air Liquide Norway

2013

 • 44 forhandlere

2015

 • Air Liquide Offshore blir selvstendig

2017

 • Air Liquide Norway 20 år

Air Liquide i Norden

Medarbeidere
~ 500

Lokaliteter
> 50

(produksjon, påfylling, salg og administrasjon)

Kunder
> 50 000

Agenter og forhandlere
~ 400

Salg
~ 197,4

millioner € (2019)

Adresse

Drammensveien 64B, 3050 Mjøndalen

Telefon

32 27 41 40